loader
Foto

Galerie foto

Spectacolul „Când vine barza”, difuzat la TVR Cultural în 3 iulie, în memoria actriței Ileana Stana Ionescu

Miercuri, 3 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat, în memoria actriței Ileana Stana Ionescu, piesa „Când vine barza”, de André Roussin, pusă în scenă de Constantin Dicu în 1991. Îndrăgita actriță s-a stins din viață în 30 iunie, la vârsta de 87 de ani.

 

În distribuția spectacolului de teatru TV, telespectatorii îi vor putea regăsi pe Ileana Stana Ionescu, Cornel Vulpe, Manuela Ciucur-Spiridon, George Mihăiță, Leni Pintea Homeag, Ligia Găman, Violeta Berbiuc, Valeriu Arnăutu.

Autor dramatic, actor și regizor francez, născut la Marsilia în anul 1911, André Roussin se impune în teatru încă din deceniul al cincilea al secolului XX.

Scrisă în anul 1951, piesa „Când vine barza” prezintă o suită de situații pline de haz: soția senatorului Charles Jacquet, Olympe, află că este însărcinată și i se confesează fiicei sale. Totuși, vestea îi încurcă planului soțului, un fervent opozant al proiectului de legalizare a avortului.

Senatorul află că și secretara lui a rămas însărcinată. Nu trece mult până este anunțat că și fiica lui și servitoarea sunt însărcinate, bărbatul ajungând să se gândească la avorturi, deși era împotriva legii.

Echipa: traducere - Andrei Bantas, asistență tehnică - Petre Pasca, asistent regie - Mihnea Dăneț, operator sef - Bogdan Cojar, regia de montaj - Emilia Andreescu, redactor - Ioana Prodan. Adaptarea pentru televiziune și regia artistică: Constantin Dicu.

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit duminică, la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriță se retrăsese din viața publică, după o carieră de șase decenii în teatru.

Printre cele mai importante apariţii ale sale în cinema și film TV se numără rolurile din „Un film cu o fată fermecătoare” (r. Lucian Bratu, 1966), „Păcală” (r. Geo Saizescu, 1974), „Dumbrava minunată” (r. Gheorghe Naghi,1980), „Alo, aterizează străbunica!” (r. Nicolae Corjos, 1981), „Secretul lui Bachus” (r. Geo Saizescu, 1984), „Cuibul de viespi” (r. Horea Popescu, 1987), „Cucoana Chiriţa” (r. Horea Popescu, 1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (r. Malvina Urșianu, 1995), „Milionari de week-end” (r. Cătălin Saizescu, 2004).

 

 

 

#ARHIVATVR